cappepv

La CAPPEPV – Coordinadora d’Alumnat, Pares, Mares i Professorat per l’Ensenyament Públic en Valencià. És una de les 26 associacions que formen part d’Escola Valenciana – Federació d’Associacions per la Llengua.

És una associació cívica sense ànim de lucre que té com a objectiu la promoció de l’ensenyament en valencià, la seua qualitat i l’extensió del seu ús social. Així com el manteniment, el foment i la divulgació de la cultura al territori valencià.

Trobades de València per la Llengua
Qui Som en València per la Llengua

La CAPPEPV té els seus orígens a l’any 1987 i, des d’aleshores ha estat treballant per aconseguir una escola pública, en valencià i de qualitat. En un principi formaven part de la CAPPEPV les comarques de l’Horta Nord, l’Horta Sud, el Camp de Túria i el Camp de Morvedre però, poc a poc i a causa de l’augment de participació aquestes associacions van formar les seues coordinadores i, des de ja fa molts anys, la CAPPEPV ha esdevingut l’associació en defensa de l’ensenyament en valencià de València i també un referent en la promoció de llengua i la cultura valenciana al Cap i Casal.

Les Trobades

Són l’activitat més emblemàtica de l’entitat. Aquestes jornades lúdiques i culturals en defensa de l’ensenyament en valencià s’ha portat als diferents barris de la ciutat perquè tots i totes puguen gaudir-la de més a prop i, de pas, afavorir els moviments veïnals tan necessaris a València al llarg d’aquests anys. Açò ha permès que totes les activitats artístiques i culturals associades a les festes per la llengua pogueren arribar als diferents barris de la ciutat.

D’aquesta manera, s’han celebrat al passeig Marítim, al barri de Sant Marcel·lí, al barri d’Aiora-Camins al Grau, a Benimàmet, a Benimaclet, als poblats del Nord (Borbotó). Al 2012, al Passeig de l’Albereda es van celebrar els 25 anys d’existència de la CAPPEPV. Posteriorment, ha tingut lloc també a Benicalap, Ciutat Vella, Russafa, Patraix. Finalment, en 2017, per celebrar els 30 anys, a la Plaça de l’Ajuntament.

Compromís pel Valencià
Trobades de València per la Llengua
PRESIDÈNCIES DE LA CAPPEPV
Laura Font Perez

Laura Font Pèrez

2004 – Actualitat

Lluís Sinfoner - cappepv

Lluís Sinfoner

1988 – 1989

Josep Vicent

Josep Vicent

1990 – 2004

cappepv

Josep Nácher

1987 – 1988

Carme Miquel i Diego

Carme Miquel i Diego

1989 – 1990