PRÒXIMA TROBADA
2019/04/14 10:00:00
QUÈ SÓN LES TROBADES?

Amb el propòsit de recuperar el valencià dins de l’ensenyament, van néixer les Trobades d’Escoles en Valencià, una festa reivindicativa i lúdica amb l’objectiu de construir un model educatiu de qualitat, públic i en valencià.

Les trobades són un acte solidari i de fermesa de centres, mares i pares que reclamen majors quotes de normalitat lingüística dins i fora de l’aula. La primera trobada es va fer l’any 1982 a Elx, fou coneguda públicament com la Festa de la Primavera, la seua organització comptà amb l’ajuda de la mestra Tudi Torró.

No han tingut un camí gens fàcil, però amb els anys i malgrat les resistències que volgueren i volen marginar la llengua, les Trobades conten una història de lluita que ha sabut obrir-se pas i establir-se com una festa reivindicativa anual que es celebra a les diferents comarques del País Valencià.

La CAPPEPV – València per la Llengua de la mà d’Escola Valenciana és l’entitat encarregada d’organitzar la Trobada al Cap i Caçal. En aquesta festa d’estima per la llengua, es pot gaudir de presentacions musicals, dansa, teatre, muixerangues i dels coneguts centenars de tallers organitzats pels mateixos centres educatius i entitats que formen part.

Generalment s’organitzen al llarg del País Valencià des de març a juny, en el seu conjunt pot convocar al voltant de 200.000 assistents. Si voleu ser part d’aquesta festa per la llengua podeu posar-se en contacte amb nosaltres fent clic ací.

EDICIONS ANTERIORS