TrobadaTrobada d'Escoles en Valencià 2018. Castellar-l'Oliveral

Trobada Castellar l’Oliveral – Trobada d’Escoles en Valencià – CAPPEPV

Tots els anys, les Trobades d’Escoles en Valencià reuneixen una gran quantitat de persones en una festa lúdica i reivindicativa d’estima per la llengua. Enguany, s’ha celebrat a Castellar-l’Oliveral, i no podem estar més contents del resultat. Hem vist un poble unit gaudint del centenar de tallers i les diverses activitats programades al llarg de la jornada.

Parlar de l’evolució del valencià dins de l’escola, és contar una història de lluita escrita per tot un poble. Paraula a paraula, els mestres, les mares, els pares  i diverses entitats, treballen a una sola veu per tal de construir un futur millor per a tots els xiquets i xiquetes. Malgrat els canvis succeïts, de tota classe: polítics, legals, de mentalitat…, no podem considerar en absolut que el valencià, que la lluita per una escola pública i en valencià, haja assolit un èxit que permeta ni la total satisfacció i ni la relaxació. Encara hi ha molta feina per fer. I la farem.

Com entitat organitzadora, des de la CAPPEPV Escola Valenciana, tan sols tenim paraules d’agraïment a tots els centres educatius i entitats que han fet d’aquesta festa una realitat. En especial, volem ressaltar tot l’esforç i dedicació del teixit social de Castellar-l’Oliveral, que va treballar de forma conjunta perquè aquesta trobada fóra magnífica. Sense ells, aquest èxit no hagués sigut possible.

Som una voluntat que s’obri en moltes activitats importants: Trobades, Premis Sambori, Cinema en Valencià, Voluntariat… Hi cabem totes i tots.

No volem acomiadar-nos, sense agrair també, a tota la ciutadania que ja és part activa en la construcció d’una escola pública de qualitat i en valencià. Però també, volem fer una crida a aquells que encara no hi participen, perquè s’unisquen en la defensa d’un model educatiu participatiu, democràtic i multicultural.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos requeridos están marcados *

Publicar comentario