Premi de Poesia 2.0.

El nostre món evoluciona, la forma en què llegim i consumim cultura es fa de forma fragmentària. En els últims anys, ha crescut una nova tendència entre els més joves, estem parlant de la poesia 2.0.

Aquest tipus de poesia té dues característiques: La primera és que no es limita a utilitzar tan sols l’escriptura de versos tradicional, sinó que els fusiona amb imatges i so. El resultat pot ser molt interessant.

L’altra característica consisteix en la forma de difusió. Generalment el fa mitjançant les xarxes socials. Instagram, Twitter i Facebook són les més utilitzades.

En la CAPPEPV – València per la Llengua, realitzarem el lliurament del Premi de Poesia en valencià en honor al poeta valencià Vicent Andrés Estellés. En aquesta versió, a part de la poesia tradicional, volem donar-li un lloc a la poesia 2.0. T’atreveixes a participar-hi?

EXEMPLES DE POESIA 2.0.

Volem donar-te alguns exemples i artistes perquè et faces una idea i t’animes.

POESIA GRÀFICA

Pots fer una fotografia o un dibuix propi per tal d’acompanyar els versos. Et recomanen el treball d’Elvira Sastre i Carlos Salem.

Poesia 2.0. - CAPPEPV
Poema Original d'Àlex Monfort, inspirat en el Papallones en la llum.

POESIA EN ÀUDIO

Llig la teua obra en veu alta, aprofita i fes un enregistrament de veu. Pots incorporar música també. La pàgina Poesia de Poetes té alguns exemples molt interessants. 

POESIA AUDIOVISUAL

Fes una gravació amb ajuda del teu mòbil o qualsevol tipus de càmera. Registra’t escrivint els versos, llegint-los o fent un dibuix d’aquests. Revisa els vídeos que hem penjat. Et recomanem el treball de l’artista Sara Búho. Si vols conèixer el seu canal de Youtube, fes clic ací.

Recorda que participar-hi és molt fàcil. Descarrega’t les bases del concurs ací.

En la CAPPEPV – València per la llengua tenim altres projectes en commemoració a Vicent Andrés Estellés. Potser t’interessa participar en la Ruta Literària o ser part del contacontes i recitals de poesia que farem en diferents col·legis i instituts de la ciutat.